Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg darált mandula
20 dkg gesztenyeliszt
20 dkg ghí
10 dkg por eritrit
2 tojás sárgája
1 tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
citromlé
Töltelék:
60 dkg kimagozott meggy
10 dkg eritrit
1 tk Agar Agar
2 maréknyi darált dió
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el: A kimagozott meggyet egy edényben a tűzhelyre tesszük és felforraljuk. Ezután leöntjük a levét, majd hozzáadjuk az eritritet és az agar agart. Hagyjuk kihűlni.
A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük, beleszórjuk a szódabikarbónát a reszelt citromhéjat és a ghível összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és annyi citromlevet, hogy linzer keménységű tésztát kapjunk.
Egy kisebb és egy nagyobb részre osztjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, először a nagyobb tésztát nyújtjuk ki két folpack között és a sütőpapírra helyezzük. Bőven megszórjuk darált dióval, hogy felszívja a nedvességet, ráterítjük a a meggyet majd a tészta másik felét. Villával megböködjük és közepesen meleg sütőben megsütjük.
A leöntött meggy levéből eritrit hozzáadásával szörpöt készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése