A paleo tésztán felbuzdulva jutottam arra a gondolatra, hogy talán a nokedlit is megpróbálhatnám elkészíteni.
Ehhez a gesztenye és a lenmaglisztet házasítottam össze.
Hozzávalók:
15 dkg gesztenyeliszt
10 dkg lenmagliszt
3 tojás
só
víz
Elkészítés: A kétfajta lisztet egy tálban összekeverjük, beleütjük a tojásokat, kissé megsózzuk, kevés vizet adunk hozzá, hogy nokedli keménységű tésztát kapjunk. Vigyázzunk a víz mennyiségével, mert ha túl sok, szétfő a tésztánk.
Ezután lobogó sós vízben nokedli szaggatóval kiszaggatjuk.
Nagyon harmonikus kellemes körete lett a vaddisznó pörköltnek.
Ehhez a gesztenye és a lenmaglisztet házasítottam össze.
Hozzávalók:
15 dkg gesztenyeliszt
10 dkg lenmagliszt
3 tojás
só
víz
Elkészítés: A kétfajta lisztet egy tálban összekeverjük, beleütjük a tojásokat, kissé megsózzuk, kevés vizet adunk hozzá, hogy nokedli keménységű tésztát kapjunk. Vigyázzunk a víz mennyiségével, mert ha túl sok, szétfő a tésztánk.
Ezután lobogó sós vízben nokedli szaggatóval kiszaggatjuk.
Nagyon harmonikus kellemes körete lett a vaddisznó pörköltnek.
Milyen lenne a nokedli ha + még parajt is kevernénk hozzá?
VálaszTörlésEgész biztosan jó ízt adna a nokedlinek a paraj! Viszont akkor több tojással készíteném, hogy biztosan ne essen szét!
VálaszTörlésAjánlom még kipróbálásra a tojásos nokedli alap receptjét. Azt később készítettem mint ezt a gesztenyelisztes változatot. Szerintem egy sokkal jobban sikerült recept, és akár abba is belekeverhető a paraj.