A gesztenye krokett kiváló köret akár pörkölthöz, vadashoz vagy bármilyen szaftos husihoz. Én a hétvégén paprikás csirke mellé készítettem.
(Zárójelben jegyzem meg, a paprikás csirke, jó hosszú tejfölös szafttal és puliszkával az igazi:-) (remélem most mosolyogsz drága unokabátyám! :-). Mivel a paleo étrendbe a tejföl és a kukoricaliszt nem fér bele, így megmaradt nekem a krokett.... azért olyan nagyot nem csalódtam :-)
Hozzávalók:
1 csomag natur gesztenye massza
1 tojás
2 evőkanál szezámliszt
só, bors, petrezselyem
szezámpehely a forgatáshoz
kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés: A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük. Hozzáadjuk a tojást a szezámlisztet, sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
A masszából apró kroketteket formálunk, meghempergetjük a szezámpehelyben, majd forró kókuszzsírban kisütjük.
(Zárójelben jegyzem meg, a paprikás csirke, jó hosszú tejfölös szafttal és puliszkával az igazi:-) (remélem most mosolyogsz drága unokabátyám! :-). Mivel a paleo étrendbe a tejföl és a kukoricaliszt nem fér bele, így megmaradt nekem a krokett.... azért olyan nagyot nem csalódtam :-)
Hozzávalók:
1 csomag natur gesztenye massza
1 tojás
2 evőkanál szezámliszt
só, bors, petrezselyem
szezámpehely a forgatáshoz
kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés: A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük. Hozzáadjuk a tojást a szezámlisztet, sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
A masszából apró kroketteket formálunk, meghempergetjük a szezámpehelyben, majd forró kókuszzsírban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése