Ma gyönyörű padlizsánokat kaptam a piacon. Rögtön elképzeltem hogyan mutatnának a tepsiben :-)
Pont ilyenre gondoltam:
Hozzávalók:
4 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
5 dkg húsos füstölt szalonna
10 dkg gomba
1/2 dl kókusztej
15 dkg kemény reszelhető sajt
1 ek. disznózsír
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 egész tojás
só, bors
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, a belsejét kivájjuk és apró kockákra vágjuk. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk és belefektetjük a padlizsánokat, enyhén megsózzuk.
A töltelékhez apróra vágjuk a hagymát, a szalonnát és a disznózsíron, együtt üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, az apróra vágott padlizsán belsőt, a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a kókusztejjel. Sózzuk, borsozzuk, ezután az egészet jól összeforraljuk, majd néhány percre félre tesszük, hogy kissé kihűljön. A sajt felét kockára vágjuk, a másik felét lereszeljük. A töltelékre ráütünk 2 tojást és hozzákeverjük a kockára vágott sajtot és az apróra vágott petrezselymet, jól elkeverjük és megtöltjük vele a padlizsánokat. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd forró sütőben piros, ropogósra sütjük.
Pont ilyenre gondoltam:
Hozzávalók:
4 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
5 dkg húsos füstölt szalonna
10 dkg gomba
1/2 dl kókusztej
15 dkg kemény reszelhető sajt
1 ek. disznózsír
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 egész tojás
só, bors
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, a belsejét kivájjuk és apró kockákra vágjuk. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk és belefektetjük a padlizsánokat, enyhén megsózzuk.
A töltelékhez apróra vágjuk a hagymát, a szalonnát és a disznózsíron, együtt üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, az apróra vágott padlizsán belsőt, a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a kókusztejjel. Sózzuk, borsozzuk, ezután az egészet jól összeforraljuk, majd néhány percre félre tesszük, hogy kissé kihűljön. A sajt felét kockára vágjuk, a másik felét lereszeljük. A töltelékre ráütünk 2 tojást és hozzákeverjük a kockára vágott sajtot és az apróra vágott petrezselymet, jól elkeverjük és megtöltjük vele a padlizsánokat. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd forró sütőben piros, ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése