A nyári forróságban gyakran okozott gondot a főzéssel járó hőképződés. Próbáltam olyan ételeket készíteni amelyekhez nem kellett bekapcsolni a sütőt. :-) Ez a csirkenyárs még júniusban született, az aszályos időszak beállta előtt, de már a 40 fokban. A patisszon még a saját kertünkből való, de sajnos azóta a konyhakertben eluralkodott a szárazság.
Természetesen bármilyen idényszerű zöldséggel kivitelezhető ez az egyszerű finomság.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2-3 kisebb patisszon vagy más idényzöldség
1 nagyobb sárgarépa
3 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A csirkemellet kis szeletekre vágjuk, megszórjuk natúr flekken fűszerkeverékkel, néhány csepp olíva olajat ötünk rá és kb. fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. Feldaraboljuk a zöldségeket, a patisszont a hússal megegyező méretű szeletekre, a sárgarépát és vöröshagymát karikára vágjuk. Egymás után nyársra húzzuk a hozzávalókat, majd bő, forró kókuszzsírban kisütjük.
Természetesen bármilyen idényszerű zöldséggel kivitelezhető ez az egyszerű finomság.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2-3 kisebb patisszon vagy más idényzöldség
1 nagyobb sárgarépa
3 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A csirkemellet kis szeletekre vágjuk, megszórjuk natúr flekken fűszerkeverékkel, néhány csepp olíva olajat ötünk rá és kb. fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. Feldaraboljuk a zöldségeket, a patisszont a hússal megegyező méretű szeletekre, a sárgarépát és vöröshagymát karikára vágjuk. Egymás után nyársra húzzuk a hozzávalókat, majd bő, forró kókuszzsírban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése