Hozzávalók:
15 dkg kesudió
3 csokor kapor
1 evőkanál zsír
1 evőkanál gesztenyeliszt
1 evőkanál olíva olaj
só, bors
Elkészítése:
A kesudiót előző este annyi vízbe áztatjuk, hogy jól ellepje. Másnap az áztatott kesudiót az áztató vízzel együtt teljesen simára turmixoljunk, ha túl sűrű kissé hígithatjuk. Közben kevés sóval és egy evőkanál olíva olajjal ízesítjük.
A kaprot egész apróra vágjuk majd megfuttatjuk a zsíron, hozzáadunk 1 evőkanál gesztenye lisztet, rövid ideig kevergetjük majd felöntjük a kesu tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges még vízzel hígítjuk.
Az eredmény egy kiváló, harmonikus ízű kapormártás lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése