Keresés ebben a blogban

2014. július 6., vasárnap

Tojásos nokedli

Ez az étel a szigorú paleo diétába nem illeszthető be. Kompromisszumos megoldásként ajánlom, ha nem vagy nagyon szigorú magadhoz. Netán ha már nagyon kívánsz valamit a régi ételeidből, inkább ezt edd mint az eredeti változatát.



Hozzávalók:

35 dkg tápióka keményítő
15 dkg szezám liszt
5 tojás
10 dkg totu

1 ek zsír
5 tojás

Elkészítése: 
A liszteket összekeverjük egy tálban, belemorzsoljuk a totut, hozzáadjuk a tojásokat, kissé megsózzuk és simára keverjük. Ha netán túl kemény a tészta még egy tojást adjunk inkább hozzá, semmiképp sem vizet.
Arra is vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg, mert akkor átfolyik a nokedli szaggatón.
Lobogó, sós vízben kiszaggatjuk, majd leszűrjük.
A zsírt felhevítjük egy serpenyőben, beleforgatjuk a lecsöpögtetett nokedlit, majd ráöntjük a felvert tojásokat és a kellő állagúra sütjük.
Fejes salátával tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Én annyit változtattam a recepten, hogy szezámliszt helyett gesztenyelisztet tettem bele, de így is isteni finom lett! :)
    Nagyon szépen köszönöm a receptet!
    Ui.: Egy kis segítség a nokedlihez: ezt is úgy kell elkészíteni, mint a hagyományos nokedlit, tehát miután bekevertük a tésztát egyből főzzük ki, különben ez esetben, megkeményedik. De ha mégis megtörténne ez velünk, csak keverjünk hozzá 1 tojást és azzal fel tudjuk újból lazítani.

    VálaszTörlés
  2. :-) Köszönöm az értékes tanácsot! Régen én is gesztenyeliszttel készítettem a nokedlit. De mivel a szezámliszt glikémiás indexe jóval alacsonyabb a gesztenyeliszténél, ezért úgy döntöttem inkább ezt használom. Ha 70-30 arányban keverjük akkor nem dominál túlságosan a szezám kesernyés utóíze és kevésbé édeskés mint gesztenyével. Érdemes így is kipróbálni.

    VálaszTörlés