Keresés ebben a blogban

2012. április 16., hétfő

Mustáros flekken sült csicsókával






Hozzávalók:

4 nagy vagy 8 kisebb szelet sertés tarja
3 evőkanál dijoni mustár
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olíva olaj
só bors
1 evőkanál disznózsír
1 kg csicsóka

A húst vékonyra kiveregetjük, megsózzuk és enyhén borsozzuk. Egy tálkában összekeverjük a mustárt az olíva olajat az összetört fokhagymát és ezzel a keverékkel megkenjük a hússzeleteket. Közé szórjuk a szeletekre vágott hagymát és egy órán át a hűtőszekrényben érleljük.
Közben megtisztítjuk a csicsókát, felkockázzuk és sütőzacskóba tesszük. Lazán meglocsoljuk olíva olajjal, nem sózzuk!, bezárjuk a zacskót, néhány helyen megszúrjuk, hogy a gőz szabadon távozhasson, tepsibe helyezzük és forró sütőben megsütjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk a disznózsírral, belefektetjük a hússzeleteket, alufólia alatt sütjük 40-50 percig majd a fóliát levéve megpirítjuk.
Zöld, vegyes salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése