Nagyon vártam már az esőt, a kertünk minden növénykéje sóvárgott már néhány csepp után. Különösen a sóska hálálkodott, az eső után néhány nappal már leszedésre kínálgatta duzzadó leveleit. Rohantam is az ollóért, hogy ez a vitaminokkal teli finomság minél előbb a fazekamban végezhesse.
Hozzávalók:
40-50 dkg sóska
2-3 dl kókusztej
só, kevés eritrit
1 evőkanál disznózsír
Elkészítés: A sóskalevelek szárát leszedjük, majd a leveleket megmossuk és kissé leszárítjuk. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk majd rádobjuk a sóskát, addig kevergetjük amíg teljesen összeesik és krémszerű állaga nem lesz. Ez néhány percet vesz csak igénybe. Ezután ráöntjük a kókusztejet, (a sóska mennyiségétől és a kókusztej állagától függ a mennyiség), megsózzuk és ízlés szerint édesítjük. Egyet rottyan és már kész is.
Én kemény tojással ettem, de tükörtojással vagy sült hússal is kiváló ez a pikáns és egészséges mártás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése