Az eredeti gomba gombócot már hosszú évek óta kedveli a családom. Ideje volt, hogy a paleo változatot is kipróbáljam. Ma este amikor elkészültem vele, a férjem megjegyezte, hogy jobb mint egy húsból készült fasírt. :-)
Hozzávalók:
50 dkg gomba (én Szentgyörgy gombából készítettem)
15 dkg kemény sajt reszelve
2 tojás
1 fej hagyma
10 dkg darált mandula
1 csokor petrezselyem
néhány gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál zsír
kókuszzsír a kisütéshez
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és megfuttatjuk a zsíron, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott gombát sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat a reszelt sajtot, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és darált mandulát. Egynemű masszává gyúrjuk, golyókat formálunk belőle és forró kókuszzsírban kisütjük. Tálalhatjuk zöld salátával, de főzelék feltéteként is kiváló.
Sajnos nekem a sajt nem játszik, de jól hangzik a recept:)
VálaszTörlésKihagyható a sajt, de akkor több tojást tennék bele, mert félnék, hogy szét esnek a gombócok.
VálaszTörlés