Régóta dédelgetett álmom, hogy paleosítsam a túrós csuszát. Sőt, szinte minden "hétköznapi" ételt szeretnék paleosítani, hogy ne kelljen lemondanom, lemondanunk a megszokott ételeinkről. Ha ugyanazt főzzük mint azelőtt, csak egészségesebb alapanyagokból, talán könnyebben elfogadtatjuk családtagjainkkal a szemléletváltást.
Ma este nálunk ez a túrós csusza osztatlan sikert aratott!
Hozzávalók:
3 tojás
17,5 dkg tápióka keményítő
7,5 dkg szezámmagliszt
20 dkg paelo túró
10 dkg kolozsvári szalonna
1 evőkanál zsír
Elkészítése:
Összekeverjük a tápióka keményítőt a szezámliszttel, 70-30 arányban, hogy összesen kb. 25 dkg legyen. Nehéz megmondani a pontos adagot, mert nem mindig egyforma méretűek a tojások, nem lehet pontosan kiszámítani mennyi lisztet vesz fel. Nálam ez kb. 25 dkg volt. Felverjük a tojásokat, apránként hozzáadjuk a lisztkeveréket és csipetke keménységű tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, majd közepes darabokra tépjük. Lobogó sós vízben kifőzzük. Közben felkockázzuk a szalonnát és a zsíron pirosra sütjük. Ha megfőtt a tészta rádobjuk a sült szalonnára, jól átkeverjük, hogy mindenhol átjárja a füstös íz, ráöntjük a paleo túrót, még egyszer átkeverjük és még forrón tálaljuk.
A kevésbé éhesek beönthetik a csuszát egy tepsibe és forró sütőben pirosra süthetik. :-)
Ma este nálunk ez a túrós csusza osztatlan sikert aratott!
Hozzávalók:
3 tojás
17,5 dkg tápióka keményítő
7,5 dkg szezámmagliszt
20 dkg paelo túró
10 dkg kolozsvári szalonna
1 evőkanál zsír
Elkészítése:
Összekeverjük a tápióka keményítőt a szezámliszttel, 70-30 arányban, hogy összesen kb. 25 dkg legyen. Nehéz megmondani a pontos adagot, mert nem mindig egyforma méretűek a tojások, nem lehet pontosan kiszámítani mennyi lisztet vesz fel. Nálam ez kb. 25 dkg volt. Felverjük a tojásokat, apránként hozzáadjuk a lisztkeveréket és csipetke keménységű tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, majd közepes darabokra tépjük. Lobogó sós vízben kifőzzük. Közben felkockázzuk a szalonnát és a zsíron pirosra sütjük. Ha megfőtt a tészta rádobjuk a sült szalonnára, jól átkeverjük, hogy mindenhol átjárja a füstös íz, ráöntjük a paleo túrót, még egyszer átkeverjük és még forrón tálaljuk.
A kevésbé éhesek beönthetik a csuszát egy tepsibe és forró sütőben pirosra süthetik. :-)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a lehetőséget! Az utasításaitoknak megfelelően jártam el, és már az én blogom is ott van az Összesrecept.hu oldalon!
VálaszTörlésKöszi a tésztát, megmentetted a Käsespätzle-t! :) (sajtos sztrapacska szerű sonkác cucc)
VálaszTörlés