Férjem egyik kedvenc levese az Alföldről származó lebbencs leves. Amikor sikert aratott nálunk a tápiókás gyúrt tészta, rögtön tudtam, a lebbencset is kipróbálom vele. A krumpli helyettesítésével már nincs problémánk, zeller vagy csicsóka, mindkettő bevált. Ennél a levesnél a zeller jöhetett számításba, mert a hagyományostól eltérően mi mindig is zeller zölddel fűszereztük. Az eredmény? Megint egy finom étel, amely ízharmóniájában nagyon hasonlít az eredetihez, az alapanyagok alapján viszont bárki megeheti.
Hozzávalók:
1 tojásból gyúrt tápiókás-szezámos csusza tészta (elkészítését lásd a túrós csuszánál)
http://livital.blogspot.hu/2013/12/paleo-teszta-paleo-turos-csusza.html
20 dkg zeller
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
pirospaprika
1 zellerlevél
só
Elkészítése:
Kockára vágjuk a szalonnát és egy fazékban zsírjára sütjük. Kiszedjük a pörcöt, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a csusza tésztát. Addig sütjük amíg a tészta aranybarna és kissé hólyagos lesz. Ezután megszórjuk pirospaprikával és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben hozzáadjuk a kockára vágott zellert. Sóval és a zeller zölddel fűszerezzük, kb fél óra alatt készre főzzük. A sült szalonnapörccel tálaljuk.
Hozzávalók:
1 tojásból gyúrt tápiókás-szezámos csusza tészta (elkészítését lásd a túrós csuszánál)
http://livital.blogspot.hu/2013/12/paleo-teszta-paleo-turos-csusza.html
20 dkg zeller
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
pirospaprika
1 zellerlevél
só
Elkészítése:
Kockára vágjuk a szalonnát és egy fazékban zsírjára sütjük. Kiszedjük a pörcöt, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a csusza tésztát. Addig sütjük amíg a tészta aranybarna és kissé hólyagos lesz. Ezután megszórjuk pirospaprikával és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben hozzáadjuk a kockára vágott zellert. Sóval és a zeller zölddel fűszerezzük, kb fél óra alatt készre főzzük. A sült szalonnapörccel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése