Van olyan amikor kipattan az ember fejéből egy gondolat és nem hagyja nyugodni. Így voltam ezzel a minap, az az ötletem támad, hogy kakaós csigát fogok sütni. :-) Pedig sosem volt a kedvencem ez az édesség, inkább túrós bukta párti voltam, paleo előtti korszakomban...
Hozzávalók:
20 dkg vajzsír
10 dkg kókuszcukor
3 tojás
15 dkg gesztenyeliszt
15 dkg tápióka keményítő
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál kakaó
5 dkg kókuszcukor
Elkészítése:
Beleöntjük egy keverőtálba a kétfajta lisztet a cukrot és a szódabikarbónát, és elmorzsoljuk benne a vajzsírt. A lisztes massza közepébe ütünk 1 egész tojást és a két tojásnak a sárgáját. Sima tésztát gyúrjuk a masszából. A tésztát megfelezzük, két folpack között kb fél centis vékonyságúra nyújtjuk. Felverjük a tojásfehérjét, megkenjük vele a kinyújtott tésztát, az egyiket fahéjas cukorral, a másikat kakaós cukorral szórjuk meg. A folpack segítségével óvatosan felcsavarjuk. A tekercseket 20 percig hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 175 fokon 12-15 percig sütjük.
Szia Lívia!
VálaszTörlésszeretném megkérdezni, hány darab lesz ebből a mennyiségből?
Válaszra várva!
V
Kedves Vikóc!
VálaszTörlésNekem kb. 30 db, 6 cm átmérőjű csigám lett.
Üdv. Lívi
Szia Lívia!
VálaszTörlésA gesztilisztet tudom helyettesíteni?Köszönöm
Szia Gigi!
TörlésPróbáld meg mandulával, de csak akkor ha a tápióka keményítőt megtartod. :-)