A paleo tészta készítésen felbuzdulva, végre tésztasaláta is kerülhet az asztalra.
Hozzávalók:
10 dkg paleo száraz apró tészta
3 db paleo virsli
3 csemege uborka
5 tojás
5 dkg kesudió
kevés olívaolaj
1 kk mustár
só, bors, eritrit
Elkészítése:
A tésztát a tojásokat és a virslit megfőzzük. Felkockázzuk a csemege uborkát, a főtt virslit, a tojások fehérjét és egy nagyobb tálban a tésztára halmozzuk. A kesudiót beletesszük a turmixgépbe annyi vízzel, hogy épp ellepje és simára turmixoljuk. Ez picit sokáig tart, de ha előre tervezünk és előző nap beáztatjuk a kesudiót, akkor valamivel egyszerűbb. Ha sima a kesutejföl, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mustárt, olívaolajat, sóval, borssal és kevés eritrittel ízesítjük. Ha túl sűrű a mártás, kevés vizet adhatunk hozzá, de csak annyit, hogy majonéz sűrűségű legyen. A mártást ráöntjük az összedarabolt hozzávalókra, jól összekeverjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek össze érjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése