Régen nem jelentkeztem. A sok változás mellett, amely manapság az életemet jellemzi, technikai problémákkal is küszködtem. Úgy tűnik egy részét, barátaim segítségével sikerült megoldani, így újult erővel vetem bele magam, receptjeim megosztásába.
A hétvégére tészta készítő gépet kaptam kölcsön egy kolléga nőmtől. :-) Jellemző rám, ha nincs dolgom, hát csinálok magamnak..., nos a szombatom, paleo tészta készítésével telt.
Kétféle lisztkeverékből, háromféle tésztát készítettem.
Egy nagyon fontos tanulságot levontam a majd 3 órás foglalatosságból: Ha egyszer tésztagép vásárlásra adom a fejem, az mindenképpen elektromos lesz. A bicepszem, meg köszönöm szépen rendben van, mostanában nem kell súlyzóznom. :-)
1. variáció
100 g nyílgyökérliszt
50 g szezámliszt
50 g útifűmaghéj liszt (darált útifűmaghéj)
4 egész tojás
2. variáció
4 egész tojás
250 g tápióka keményítő
110 g szezámliszt
(tápióka és szezámliszt 70/30 arányú keveréke)
A tojásokat lazán felverjük, beleszórjuk a lisztkeveréket, jól összekeverjük és amikor már kezd összeállni deszkára borítjuk. Jól átgyúrjuk, ha szükséges kevés nyílgyökérlisztet, vagy a 2. verzióban tápióka keményítőt szórhatunk alá. Ezután a tésztagépben a megfelelő formára préseljük.
Természetesen akinek nincs otthon ilyen gépe, a tésztát sodrófával is kinyújthatja, megfelelő formára darabolhatja.
Az 2. variációt már sokszor elkészítettem, az íze kiváló, a nem paleósok sem veszik észre az eredetitől való különbséget.
Az 1. variációt most kreáltam először, de ezt is melegen ajánlom. Nagyon finom!
A hétvégére tészta készítő gépet kaptam kölcsön egy kolléga nőmtől. :-) Jellemző rám, ha nincs dolgom, hát csinálok magamnak..., nos a szombatom, paleo tészta készítésével telt.
Kétféle lisztkeverékből, háromféle tésztát készítettem.
Egy nagyon fontos tanulságot levontam a majd 3 órás foglalatosságból: Ha egyszer tésztagép vásárlásra adom a fejem, az mindenképpen elektromos lesz. A bicepszem, meg köszönöm szépen rendben van, mostanában nem kell súlyzóznom. :-)
1. variáció
100 g nyílgyökérliszt
50 g szezámliszt
50 g útifűmaghéj liszt (darált útifűmaghéj)
4 egész tojás
2. variáció
4 egész tojás
250 g tápióka keményítő
110 g szezámliszt
(tápióka és szezámliszt 70/30 arányú keveréke)
A tojásokat lazán felverjük, beleszórjuk a lisztkeveréket, jól összekeverjük és amikor már kezd összeállni deszkára borítjuk. Jól átgyúrjuk, ha szükséges kevés nyílgyökérlisztet, vagy a 2. verzióban tápióka keményítőt szórhatunk alá. Ezután a tésztagépben a megfelelő formára préseljük.
Természetesen akinek nincs otthon ilyen gépe, a tésztát sodrófával is kinyújthatja, megfelelő formára darabolhatja.
Az 2. variációt már sokszor elkészítettem, az íze kiváló, a nem paleósok sem veszik észre az eredetitől való különbséget.
Az 1. variációt most kreáltam először, de ezt is melegen ajánlom. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése