Tudom, hogy a paradicsom nem tartozik a teljesen paleo kategóriába, de én nem iktattam ki az étrendemből. Így a házilag elkészített ketsupot is szívesen fogyasztom.
Elkészítése:
Az egészséges, érett paradicsomot megmossuk, kisebb darabokra vágjuk és puhára főzzük. Közben keverjük, nehogy odaégjen. Ha kész, paradicsompasszírozón áttörjük, megmérjük, és minden kilóhoz egy-másfél deci borecetet, másfél evőkanálnak megfelelő paleo édesítőt és egy kávéskanál sót keverünk. Egy teatojásba vagy vászonzacskóba beleteszünk kilónként 10 szem fekete borsot, egy-két szem szegfűszeget és szegfűborsot, egy késhegynyi őrölt fahéjat, valamint 10 szem mustármagot. A fűszereket belelógatjuk, a paradicsomlevet állandóan keverve mártás sűrűségűre főzzük. Forrón üvegekbe töltjük és másnapig szárazgőzbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése