Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 28., péntek

Káposztás paleocsinta

Az eredeti recept  az AMC-s időszakom egyik kedvence, akkor is gyakran sikert arattam vele, de most így átalakítva, ismét felkerült a család toplistájára.






Hozzávalók:

1 adag gesztenyelisztből készült palacsinta tészta
1/2 fej káposzta
1 evőkanál zsír
1/2 ek eritrit
só, bors
kókuszzsír a sütéshez

Elkészítése:

A káposztát lereszeljük és enyhén besózzuk. Felolvasztjuk a zsírt és megpirítunk rajta az eritritet, ez nem karamellizálódik mint a cukor, de azért felolvad. Rádobjuk a káposztát és zsírjára pirítjuk. Ízlés szerint borsozzuk. Ha már puha a káposzta, belekeverjük az előre elkészített palacsinta tésztába.
Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés kókuszzsírt teszünk bele és egyenként  kisütjük a palacsintákat. Ne lepődjünk meg, ez kissé vastagabb lesz mint egy átlag palacsinta.
Aki szereti a káposztás tésztát, ezt is imádni fogja!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése