Nem vagyok nagy Tv rajongó, de a főzős műsorok időnként a képernyő elé vonzanak, de nemcsak engem, hanem a férjemet is. Ezt a receptet néhány éve Jamie Oliver-től lestük el. Arra nem vennék mérget, hogy mindent pontosan így készített, de annyira megtetszett mindkettőnknek, hogy már a következő hétvégén megsütöttük és azóta is az egyik kedvenc ételünk.
Hozzávalók:
4 csirkecomb
10 dkg vajzsír
10 dkg bacon szalonna
8 szelet bacon szalonna a combok tetejére
1 csokor petrezselyem
1 csokor citromfű
1 citrom reszelt héja
só, bors
1 kg zeller
Elkészítése:
A csirkecombokat ketté vágjuk és kissé besózzuk. A bacon szalonnát apró kockára vágjuk, a vajzsírba belekeverjük a bacont, az apróra vágott petrezselymet és citromfüvet, a reszelt citromhéjat kevés sót és borsot. Ezt a fűszervajat betömködjük a a csirkecombok bőre alá. A zellert megtisztítjuk, kockára vágjuk és beleterítjük egy tepsibe, ráhelyezzük a megtöltött csirkecombokat, mindegyik tetejére egy szelet szalonnát teszünk. Befedjük alufóliával és forró sütőben 1 órán keresztül pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és piros ropogósra sütjük.
Az eredeti receptben köretként fele krumpli fele zeller van, én a krumplit kihagyva néhány szál sárgarépával gazdagítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése