Hozzávalók:
A sárga piskótához:
6 tojás
15 dkg cukornak megfelelő édesítő (én egy ideje cukoressimot használok, nekem jobban bevált mind a nyírfacukornál, mind pedig az eritritnél)
12 dkg őrölt mandula
1 kk. szódabikarbóna
A barna piskótához:
6 tojás
15 dkg cukornak megfelelő édesítő
10 dkg gesztenyeliszt
1 kk. szódabikarbóna
A gesztenye töltelékhez:
30 dkg natúr gesztenyemassza
20 dkg vajzsír
25 dkg cukornak megfelelő édesítő
1/2 dl jó minőségű rum (pl. portoricó)
A bevonathoz:
40 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
3 dl kókuszkrém
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A hozzávalókból két piskótát sütünk, egy mandulás és egy gesztenyelisztes változatot. Robotgépben habosra keverjük a gesztenyét a vajzsírt az édesítőt és a rumot. Megkóstoljuk, ha szükséges még édesíthetjük. Közben felolvasztjuk a csokoládét a kókuszkrémmel, kissé kihűtjük. A sárga piskótára rákenjük a gesztenyét, a tetejére ráöntjük a csokoládékrém felét. Beborítjuk a gesztenyés piskótával és tetejét bevonjuk a maradék csokoládéval.
Húú de guszta! Valamilyen alkalomra tuti meg fogom sütni!
VálaszTörlésÉs hidd el finom is volt. :-) Legközelebb a csokikrémet a fehér piskótára kenem, talán úgy kissé mutatósabb lesz. A tetejét meg főtt tojáshabbal bolondítom meg.
Törlés