Hetek óta rakosgatok egy dunsztos üveget a hűtőben, amibe anno a tepertősütésből visszamaradt zsír alja került. Ha valaki nem tudná ez milyen, képzeljétek el a darált tepertőt, a tetején egy kis zsírral. Szóval rakosgattam... nézegettem... útban volt.. a zsír nagy részét már elhasználtam a tetejéről... Tepertős pogácsát sütök!
Hozzávalók:
20 dkg őrölt mandula
5 dkg szezámliszt
12 dkg darált tepertő
20 dkg reszelt sajt
1 tojás
só, bors
1 kk szódabikarbóna
Elkészítés:
Az őrölt mandulát a szezámlisztet és a szódabikarbónát összekeverjük majd elmorzsoljuk benne a darált tepertőt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és lazán átkeverjük. Megszórjuk borssal, a sóval vigyázzunk mert a sajt is sós. (nekem sikerült elsóznom) Beleütjük a tojást és az egészet összegyúrjuk. Jól formálható, kemény masszát kapunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszából golyókat formálunk, a tenyerünkkel kissé kilapítjuk és a sütőlapra helyezzük. Forró sütőben megsütjük.
Igazán nagyon finom lett!
Legközelebb sodrófával kinyújtom és pogácsaszaggatóval szaggatom ki.
Hozzávalók:
20 dkg őrölt mandula
5 dkg szezámliszt
12 dkg darált tepertő
20 dkg reszelt sajt
1 tojás
só, bors
1 kk szódabikarbóna
Elkészítés:
Az őrölt mandulát a szezámlisztet és a szódabikarbónát összekeverjük majd elmorzsoljuk benne a darált tepertőt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és lazán átkeverjük. Megszórjuk borssal, a sóval vigyázzunk mert a sajt is sós. (nekem sikerült elsóznom) Beleütjük a tojást és az egészet összegyúrjuk. Jól formálható, kemény masszát kapunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszából golyókat formálunk, a tenyerünkkel kissé kilapítjuk és a sütőlapra helyezzük. Forró sütőben megsütjük.
Igazán nagyon finom lett!
Legközelebb sodrófával kinyújtom és pogácsaszaggatóval szaggatom ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése