Blogomban, életmódváltási ötleteket, táplálkozással kapcsolatos tanácsokat, fogyókúrás ételek és sütemények receptjeit, valamint a paleo életmódról kialakult véleményemet és tapasztalataimat szeretném megosztani minden érdeklődővel.
Keresés ebben a blogban
2012. december 9., vasárnap
Marcipánnal töltött datolya
Hozzávalók:
30 dkg őrölt mandula
30 dkg cukornak megfelelő paleo édesítő
1/2 dl víz
30 dkg datolya
30 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
Elkészítése:
A vizet az édesítővel felforraljuk, majd ráöntjük az őrölt mandulára. Az egészet addig gyúrjuk míg egynemű masszát nem kapunk. A datolyákat kimagozzuk és a közepébe marcipánt töltünk. Én egy teáskanállal adagoltam, majd kézzel kissé megformáztam. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és egyenként beleforgatjuk a marcipános datolyát. Sütőpapírra helyezzük és hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.
A fotó a csokoládéba forgatás előtt készült, gondoltam ebben az állapotában jobban kivehető az édesség lényege. Csokoládéval bevonva, pont úgy néznek ki mint a szaloncukraim.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése