Keresés ebben a blogban

2012. december 9., vasárnap

Marcipánnal töltött datolya






Hozzávalók:

30 dkg őrölt mandula
30 dkg cukornak megfelelő paleo édesítő
1/2 dl víz
30 dkg datolya
30 dkg magas kakaótartalmú csokoládé

Elkészítése:

A vizet az édesítővel felforraljuk, majd ráöntjük az őrölt mandulára. Az egészet addig gyúrjuk míg egynemű masszát nem kapunk. A datolyákat kimagozzuk és a közepébe marcipánt töltünk. Én egy teáskanállal adagoltam, majd kézzel kissé megformáztam. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és egyenként beleforgatjuk a marcipános datolyát. Sütőpapírra helyezzük és hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.

A fotó a csokoládéba forgatás előtt készült, gondoltam ebben az állapotában jobban kivehető az édesség lényege. Csokoládéval bevonva, pont úgy néznek ki mint a szaloncukraim.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése