Ez az édesség nem teljesen paleo, mivel még nem találtam meg a tökéletes tejszínhab és pudingpor helyettesítőt. Azoknak ajánlom akik nem a szigorú paleo étrend szerint élnek.
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 dkg gesztenyeliszt
10 dkg cukornak megfelelő paleo édesítő
2 dkg kakaópor
5 dkg vajzsír
1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
3 dl kókusztej
1 csomag gluténmentes vanília ízű pudingpor
25 dkg cukornak megfelelő paleo édesítő
20 dkg vajzsír
50 dkg natur gesztenye
2-4 evőkanál rum
A tetejére:
6 dl cukormentes Hullala
10 dkg cukornak megfelelő paleo édesítő
2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A piskótához robotgépben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az édesítőt és az olvasztott vajzsírt. Elkeverjük a gesztenyelisztet a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd lassú keverés mellett beleszitáljuk a liszteket a felvert tojásba. Nagyméretű, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
A krémhez csomómentesre keverjük az édesítőt a gluténmentes pudingport és a kókusztejet, lassú tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Kihűlés után robotgépben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vajzsírt és habosra keverjük. Végül beletesszük a natúr gesztenyét az egészet jól elkeverjük a végén rummal ízesítjük.
Ezt a krémet a kihűlt piskótára kenjük. Közben az édesítővel kemény habbá verjük a Hullalát és a gesztenyés krémre kenjük. A tetejét natúr kakaóporral szórjuk meg.
Kérek szépen!!
VálaszTörlés