A fiam kedvéért készítettem ma lasagne-t. Ő a hagyományos változatot részesíti előnyben, de nem bírtam megállni, hogy ne készítsem el ezt a finomságot paleo módon. Kicsit csaltam a hagyományos változatnál is, míg régebben zacskós bolognai mártást használtam, ma az időigényesebb, de egészségesebb zöldségekkel készítettem.
Mindkettő nagyon jó lett, de én a paleora szavazok!
Hozzávalók:
2 tojás
kb. 25 dkg gesztenyeliszt
25 dkg darált hús
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1/2 zeller
2 dl házi paradicsomlé
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál zsír
só, bors, piros paprika
ízlés szerint oregano és bazsalikom
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát kockára vágjuk, a répát és zellert almareszelőn lereszeljük. A hagymát megfonnyasztjuk a zsíron, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Kissé megsütjük, megszórjuk egy pici pirospaprikával és rátesszük a darált húst. Folytonos kevergetés közben jól átsütjük, majd felöntjük a paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fűszerezzük oreganoval és bazsalikommal. Fedő alatt puhára pároljuk.
Közben elkészítjük a tésztát. A felvert tojáshoz annyi gesztenyelisztet adunk, hogy csipetke keménységű tésztát kapjunk. Én nem mértem le a liszt mennyiségét csak találomra kanalaztam a tojásba. A tésztát vékonyra nyújtjuk és a tűzálló tál méretére daraboljuk. Kizsírozzuk a tűzálló tálat, az aljára öntünk egy kanálnyi ragut, ráteszünk egy tésztalapot, megint ragu, aztán tészta, amíg a hozzávalókból van. A tetejére kevés ragu és a reszelt sajt kerül.
Forró sütőben megsütjük.
Nekem nagyon bejött a gesztenye tészta, a lasagne is isteni lett belőle!
A gesztenye tésztába nem teszel sót? Én nem bírom, hogy minden kaját megédesít. Nem zavaró?
VálaszTörlésÉn nem tettem, de a férjem pont azt mondta, hogy finom, de neki édes. Legközelebb megpróbálom sózni, hátha így neki is ízleni fog. Köszi az ötletet!
VálaszTörlés