Hozzávalók:
15dkg zeller
2 tojás
10 dkg darált mandula
1 csirkemell
20 dkg gomba
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés parmezán
3 evőkanál disznózsír
Elkészítése:
A zellert apró lyukú reszelőn lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a darált mandulát, enyhén megsózzuk és jól összekeverjük. A zellermasszából golyókat formálunk majd egy kizsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük. Forró sütőbe tesszük.
A hagymát apróra vágjuk, egy kevés zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, apró szeletekre vágott gombát. Sózzuk borsozzuk, rátesszük a zúzott fokhagymát és addig sütjük amíg elfövi a levét.
Közben felszeleteljük a csirkemellet, enyhén megsózzuk, majd kevés zsíron pirosra sütjük.
Mire elkészülünk a hússal és a gombával a sütőben már készre sül a zeller gombóc.
Tálaláskor kevés parmezánnal szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése