Keresés ebben a blogban

2013. február 3., vasárnap

Szilvás gesztenyés kevert süti

Ma reggel amikor a fagyasztóban keresgéltem, a kezembe akadt néhány csomag fagyasztott szilva. Azonnal tudtam, hogy ma a hóesésben, a nyár ízét fogom a családomnak elővarázsolni. Sikerült. :-)





Hozzávalók:

6 tojás
15 dkg cukornak megfelelő édesítő
10 dkg vajzsír vagy kókuszzsír
1,5 dl kókusztej
18 dkg gesztenyeliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg szilva
kb 10 dkg darált dió
fahéj

Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel és a zsiradékkal robotgépben magas fordulaton habosra keverjük, hozzáöntjük a kókusztejet majd alacsonyabb fokozatra kapcsolva hozzákeverjük a gesztenye lisztet  is, amibe előzőleg beletettük a szódabikarbónát. A szilvát ha túl nagyok feldaraboljuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát a tetejét gazdagon megszórjuk darált dióval, szépen elosztjuk rajta a szilvákat és őrölt fahéjjal megszórjuk. Forró sütőben kb. 40 per alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése