Keresés ebben a blogban

2013. február 24., vasárnap

Csirkemáj pástétom





Hozzávalók:

500 g csirkemáj
15 dkg vajzsír vagy libazsír
1 közepes fej hagyma
3-5 gerezd fokhagyma
1 tk. majoranna
2-3 ek. brandy
só, bors

Elkészítése:

A hagymát apró vágjuk és 5 dkg zsíron világosra sütjük majd hozzáadjuk a fokhagymát és azzal is egy percig kevergetjük. Beletesszük a megtisztított csirkemájat, fűszerezzük majd 5-6 percig, folytonos keverés mellett, erős lángon sütjük, ráöntjük a brandyt és még 1 percig a tűzhelyen hagyjuk. Ezután az egészet összeturmixoljuk miközben hozzáadjuk a maradék zsírt is. Kis tálkákba adagoljuk, jól nyomkodjuk bele, hogy ne legyen levegős, a tetejére öntsünk egy kevés olvasztott zsírt, így tovább eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése