Hozzávalók:
1 kg cékla megfőzve, szeletelve
A majonézhez:
2 tojás sárga
2 dkg vajzsír
2 teáskanál mustár
1/2 citrom leve
só, bors,
paleo édesítő ízlés szerint
A kesudió tejfölhöz:
10 dkg kesudió
3 dl víz
2 evőkanál olíva olaj
Elkészítése:
A kesudiót egy éjszakára beáztatjuk a vízbe, másnap turmixgépben, magas fokozaton az olívaolajjal együtt simára turmixoljuk.
A majonézhez a hozzávalókat egy tűzálló tálba tesszük és gőz fölött, folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt hozzáadjuk a kesutejfölt. Ízlés szerin sózzuk, borsozzuk esetleg citrommal ízesítjük. Ezt a tartármártást öntjük a megfőtt, felszeletelt céklára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése