A hétvégi édesség utáni vágyamat csillapítottam ezzel az egyszerű, de nagyszerű finomsággal.
Ebből az alap tésztából, csodálatos vékony palacsintákat lehet sütni!
Hozzávalók 8 darabhoz:
5 dkg tápióka keményítő
5 dkg gesztenyeliszt
2 db tojás
10 dkg totu
5 dkg mazsola
1 kk szódabikarbóna
só
szódavíz
kókuszzsír
A díszítéshez: néhány szem eper
porrá őrölt cukoressimo
Elkészítése:
A kétfajta lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, beleütjük a tojásokat és kevés szódavízzel simára keverjük. Ha teljesen sima akkor adunk még hozzá szódavizet, beleöntjük a totut és a mazsolát. Lehet akár hígabb is mint az átlag palacsinta tészta, nem kell félni, nem fog elszakadni!
Serpenyőben felforrósítunk kevés kókuszzsírt és egyenként kisütjük a palacsintákat.
Felezett eperrel, esetleg epervelővel, por cukoressimóval megszórva tálaljuk.
Nagyon gyorsan elkészíthető, mégis felséges desszert!
Ebből az alap tésztából, csodálatos vékony palacsintákat lehet sütni!
Hozzávalók 8 darabhoz:
5 dkg tápióka keményítő
5 dkg gesztenyeliszt
2 db tojás
10 dkg totu
5 dkg mazsola
1 kk szódabikarbóna
só
szódavíz
kókuszzsír
A díszítéshez: néhány szem eper
porrá őrölt cukoressimo
Elkészítése:
A kétfajta lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, beleütjük a tojásokat és kevés szódavízzel simára keverjük. Ha teljesen sima akkor adunk még hozzá szódavizet, beleöntjük a totut és a mazsolát. Lehet akár hígabb is mint az átlag palacsinta tészta, nem kell félni, nem fog elszakadni!
Serpenyőben felforrósítunk kevés kókuszzsírt és egyenként kisütjük a palacsintákat.
Felezett eperrel, esetleg epervelővel, por cukoressimóval megszórva tálaljuk.
Nagyon gyorsan elkészíthető, mégis felséges desszert!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése