Keresés ebben a blogban

2014. március 16., vasárnap

Habos diós

Már jó néhány éve vagyok gyakorló háziasszony, de eddig nem tudtam mitől lesz szép kemény a tojáshab a sütemények tetején. :-( mígnem olvastam egy tojáshabos receptet, ahol ott áll, tegyünk bele egy kis keményítőt. Na, derült égből villámcsapás! Milyen egyszerű! És működik! :-)




Hozzávalók: 
A tésztához:
8 dkg gesztenyeliszt
8 dkg darált mandula
9 dkg tápióka keményítő
2,5 dkg cukoressimo
13 dkg kókuszzsír
3 tojás sárgája
1/2 cs gluténmentes sütőpor

A töltelékhez:
30 dkg dió
30 dkg gyümölcsvelő (kajszi) vagy cukormentes lekvár
10 dkg kókuszcukor

A hab:
3 tojás fehérje
5 dkg cukoressimo
1 csapott evőkanál tápióka keményítő

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két folpack között kinyújtjuk, közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.
A töltelék hozzávalóit elkeverjük és a tésztára simítjuk. 190 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A tojásfehérjéből a cukorral és a keményítővel kemény habot verünk, habzsákba töltjük. A megsült sütemény tetejére nyomjuk a habot és visszatoljuk a már lezárt, de még forró sütőbe, ahol 10-15 percig szárítjuk.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Tápióka keményitő helyett jo a sima?Köszi.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Sima keményítővel is működik, de ha a paleo alapelvek szerint szeretnéd készíteni, akkor tápiókát, vagy nyílgyökér lisztet használj.
    Üdv. Lívi

    VálaszTörlés