A rántott hús az egyik olyan étel amiről nehezen tudok lemondani. :-) Búzalisztet és morzsát természetesen már évek óta nem használok, ezért a panírozáshoz kipróbáltam már szinte az összes fellelhető paleo lisztet és őrleményt. Egy jól sikerült változat a gesztenyeliszt, tojás majd darált mandula, eddig legtöbbször ezt készítettem. Amióta tápióka keményítőt is használok, ezt is becsempésztem a rántott hús alapanyagai közé.
A tápióka keményítőt nem tisztán használom, hanem 1:1-ben, szezámliszttel keverve. Ebbe a keverékbe forgatom először a húst, azután a tojásba, majd lenmagpehely és darált mandula keverékébe.
Nem is tudom hogy jutott eszembe a lenmagpelyhet a mandulához keverni, de egy biztos, nagyon jó ötlet volt! Végre igazi, finom, ropogós rántott húst ehettem!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése