Néhány napja hallottam a rádióban, hogy a riporter hölgy medvehagymás pestot készített a hétvégén. Mivel napok óta a hűtőmben lapult egy nagy zacskó eldöntetlen sorsú medvehagyma, megoldódni látszott a kérdés.
Hozzávalók:
20 dkg medvehagyma
1 maréknyi dió
1 maréknyi kesudió
olívaolaj
ízlés szerint parmezán sajt
só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Egy serpenyőben kissé megpirítjuk a diót és a kesudiót. Apróra vágjuk a medvehagymát, majd a diófélékkel együtt aprítógépbe tesszük. Kevés olívaolajat öntünk rá és néhány percig turmixoljuk. Sóval, borssal, parmezán sajttal ízesítjük. A végén üvegbe töltjük, a tetejére olíva olajat öntünk. Hűtőszekrényben hónapokig eláll.
Hozzávalók:
20 dkg medvehagyma
1 maréknyi dió
1 maréknyi kesudió
olívaolaj
ízlés szerint parmezán sajt
só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Egy serpenyőben kissé megpirítjuk a diót és a kesudiót. Apróra vágjuk a medvehagymát, majd a diófélékkel együtt aprítógépbe tesszük. Kevés olívaolajat öntünk rá és néhány percig turmixoljuk. Sóval, borssal, parmezán sajttal ízesítjük. A végén üvegbe töltjük, a tetejére olíva olajat öntünk. Hűtőszekrényben hónapokig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése