Ezt az édességet kb. 5 perc alatt készítettem el. A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk. Nekem ma dióm és mazsolám volt itthon. A feketekávéval megbolondítva anyukám régi keksztekercse jutott eszembe. Készítettem már totuval töltve, akkor egy tojássárga, citromhéj, cukoressimo és egy kevés utifűmaghéj került bele. Az is, és a képen látható diós is hamar elkészült, és nagyon finom lett.
Hozzávalók 2 tekercshez:
2 gyümölcslap (nekem az egyik eper a másik barack)
5 dkg darált dió
5 dkg darált mandula
5 dkg kókuszcukor
5 dkg mazsola
2.5 dkg olvasztott kókuszzsír
0,5 dl fekete kávé
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük. Ráöntjük az olvasztott kókuszzsírt és annyi fekete kávét, hogy masszává álljon az egész. Jól elkeverjük majd két részre osztjuk. Kiterítjük a gyümölcslapot, rákenjük a diós masszát, majd feltekerjük. Akár azonnal fogyaszthatjuk.
Hozzávalók 2 tekercshez:
2 gyümölcslap (nekem az egyik eper a másik barack)
5 dkg darált dió
5 dkg darált mandula
5 dkg kókuszcukor
5 dkg mazsola
2.5 dkg olvasztott kókuszzsír
0,5 dl fekete kávé
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük. Ráöntjük az olvasztott kókuszzsírt és annyi fekete kávét, hogy masszává álljon az egész. Jól elkeverjük majd két részre osztjuk. Kiterítjük a gyümölcslapot, rákenjük a diós masszát, majd feltekerjük. Akár azonnal fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése