A fotóm nem sikerült valami jól, a sütim annál inkább. Olyannyira, hogy mire észbe kaptam, már csak ez a két kis nyomorult maradt meg... :-)
Hozzávalók:
20 dkg darált dió
20 dkg darált mandula
10 dkg tápióka keményítő
10 dkg kókuszcukor
10 dkg sertészsír
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
a kenéshez cukormentes lekvár
2 tábla jó minőségű étcsokoládé a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. A pihent tésztát két folpack között vékonyra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és 190 fokon néhány perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megégnek. Még melegen lekvárral összeragasztunk 1-1 kekszet, ezután hagyjuk kihűlni. Sütőpapírra kisorakoztatjuk az összeragasztott süteményeket, és a gőz fölött felolvasztott csokoládét rácsorgatjuk.
Hozzávalók:
20 dkg darált dió
20 dkg darált mandula
10 dkg tápióka keményítő
10 dkg kókuszcukor
10 dkg sertészsír
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
a kenéshez cukormentes lekvár
2 tábla jó minőségű étcsokoládé a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. A pihent tésztát két folpack között vékonyra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és 190 fokon néhány perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megégnek. Még melegen lekvárral összeragasztunk 1-1 kekszet, ezután hagyjuk kihűlni. Sütőpapírra kisorakoztatjuk az összeragasztott süteményeket, és a gőz fölött felolvasztott csokoládét rácsorgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése