Nem vagyok különösebben vallásos, de a nagypénteki böjtöt be szoktam tartani. Ez a szokás, mélyen a gyerekkoromból gyökerezik, amikor még éltek a nagyszüleim és amikor még szent és szeret teliek voltak az ünnepek. Amikor nem volt ciki a tojásfestés és nagypénteken hagymás főtt pityókát ettünk házi aludt tejjel....nagymamám dagasztotta a tiszta kalácsot...mi meg az unokatestvérekkel ott sürgölődtünk körülötte a tűzhely mellett.. hol volt még akkor a paleo szemlélet?
A holnapi menümet a régi szokások jegyében állítottam össze.
Reggelire: totus tojáskrém, paleo kenyéren, retek karikákkal.
Ebédre: spenót mártás, tükör tojással
Vacsorára: rántott ponty szelet, zöldsalátával
Hozzávalók:
10 dkg totu
4 kemény tojás
1 csokor zöldhagyma
1 dl kesutejföl
só, őrölt bors
kevés kapor, vagy petrezselyem
Az elkészítés nagyon egyszerű! Összekeverem a totut a kockára vágott kemény tojással, az apróra vágott zöldhagymával, hozzáadom a fűszereket és kesu tejföllel lazítom. Épp annyival, hogy krémes állagú legyen. Magában, de akár paleo kenyérre halmozva is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése