Keresés ebben a blogban

2011. december 11., vasárnap

Rakott kel

A rakott ételek különösen fontos helyet foglalnak el az étlapomon. Az első kísérleteimben még el sem tudtam képzelni őket tejföl nélkül, de már jó ideje megbarátkoztam a gondolattal.




Hozzávalók:

1 nagy fej kelkáposzta
60 dkg darálthús
1 fej vöröshagyma
15 dkg kemény reszelhető sajt
só, bors, pirospaprika
kevés paradicsomlé
1 ek. disznózsír

Elkészítés: A kelkáposztát megmosom, darabokra vágom és puhára párolom. Akinek nincs pároló edénye az természetesen enyhén sós vízben főzze meg. Az apróra vágott hagymát megfuttatom a zsíron, majd ráteszem a darált húst, felöntöm paradicsomlével. Megszórom egy pici pirospaprikával, sózom borsozom, fedő alatt kb. 20 percig főzöm.
Egy tepsit kikenek zsírral, beleteszem a fele kelkáposztát, ráöntöm a darált húst majd a maradék kelkáposzta jön. A tetejére szórom a reszelt sajtot. Sütőben aranysárgára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése