Nagyon régóta készítem ezt a gomba gombócot, a család egyik nagy kedvence.
Gyakran járunk az erdőbe gombázni és amikor nagyobb termésre akadunk, a rántott gomba és a gombapörkölt mellett ebben a formában is az asztalra kerül.
Hozzávalók:
1/2 kg bármilyen gomba
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
10 dkg zabpehely
1 fej hagyma
só, bors, petrezselyem
Az apróra vágott hagymát zsíron megfuttatom, majd ráteszem a kockákra vágott gombát és puhára párolom.
Ha elkészült hagyom kihülni. Egy tálba beleteszem a megpárolt gombát, hozzáadom a tojásokat a reszelt sajtot, a zabpelyhet. Sózom borsozom és petrezselyemmel ízesítem. Golyókat formázok belőle és forró disznózsírban kisütöm.
Az eredeti receptben paradicsomos spagettivel kínálják, de megállja a helyét salátával is, vagy főzelékre feltétként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése