Keresés ebben a blogban

2012. február 29., szerda

Mákos muffin

Amikor először olvastam a paleóról, én is átpörgettem az agyamban mint annyi más hasonló gondolkodású társam, vajon hogyan tudnám ezt az étrendet beilleszteni a mindennapjaimba. Annyira mások voltak az étkezési szokásaink, bizonyos alapanyagokat minden szívfájdalom nélkül tudtam száműzni az étrendemből, viszont van olyan amit nehezen lehet helyettesíteni. Az egyik nagy vívmány számomra a Szendi Gábor féle muffinok felfedezése! Több változatot kipróbáltam, de mivel a kísérletezés elemi erővel tombol bennem, most is a saját receptemet adom közre.



Hozzávalók:

4 tojás
4 evőkanál porrá őrölt xukor zéró
20 dkg őrölt mák
4 evőkanál darált mandula
1 kk szódabikarbóna
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
magozott meggy ízlés szerint

Elkészítés:
A tojásokat robotgépben kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a xukor zérót. majd óvatosan hozzákeverjük az olvasztott kókuszzsírt, a darált mákot, a mandulát és a szódabikarbónát. A muffin sütőt kikenjük kókuszzsírral vagy muffin papírt helyezünk bele, majd 12 felé osztva belekanalazzuk a mákos masszát. A végén magozott meggyet vagy egyéb más gyümölcs darabokat nyomunk a sütinkbe, nem kell sajnálni, én hármat tettem mindegyikre, de többet is elbírt volna. Előmelegített forró sütőben megsütjük. Szép magasra feljön mint a piskóta.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Lívia! Egész tojást nyilván nem lehet habbá verni, tehát a fehérjére gondolsz de a sárgáját kihagyjuk?
    Köszönettel, G. Andrea

    VálaszTörlés
  2. Kedves Andrea!
    Nem csak a fehérjére gondoltam, az egész tojást is habbá lehet verni. Én minden piskótaszerű tésztát úgy készítek, hogy nem választom szét a tojásfehérjét a sárgájától. Ha neked az szimpatikusabb, nyugodtan válaszd szét, az nem ront a muffin állagán.
    Üdv. Lívia

    VálaszTörlés