Keresés ebben a blogban

2012. február 3., péntek

Palacsinta, Paleocsinta

Tegnap valami édességre vágytam..
Télen amikor a szellőztetést minimálisra kell csökkenteni, elég nehezen állok neki "illatos" ételek elkészítésének. Viszont amióta bizonyos ételeket kókuszzsírban sütök, azt vettem észre, hogy nem lesz a lakás annyira tele ételszaggal.  Talán ezért döntöttem a palacsinta mellett.




Hozzávalók:

15 dkg gesztenyeliszt
3 tojás
1,5 dl kókusztej
1 kk. só
1 kk. szódabikarbóna
szóda a hígitáshoz
kevés kókuszzsír a sütéshez

A töltelékhez:

15 dkg darált dió
5 dkg kakaópor
5 dkg eritrit porrá őrölve
kókusztej
1 evőkanál rum



Egy tálba beleöntjük a gesztenyelisztet, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót a szódabikarbónát, és a kókusztejet apránként adagolva a masszát csomómentesre keverjük. Szódával palacsinta sűrűségűre hígítjuk.
A Palacsintasütőt kókuszzsírral kenjük ki és úgy sütjük ki a palacsintákat.

A töltelékhez a kakaóport és az eritritet összekeverjük, majd annyi kókusztejet adunk hozzá, hogy épp csurgatható csokikrémet kapjunk.
A palacsintákat megszórjuk dióval, meglocsoljuk a csokikrémmel, háromszögre hajtjuk és ízlés szerint csokival vagy por eritrittel megszórjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése