Nem tudom ki, hogy van vele, én a spenót imádók táborába tartozom. :-)
Gyermekkoromban engem valahogy elkerült a spenót, vagy nem kaptunk az óvodában, vagy már akkor is ízlett és megettem, de egyáltalán nem emlékszem rá. Arra sem emlékszem, hogy anyukám főzött volna valaha. Az első spenót evő emlékem felnőtt koromból való, a barátnőm főzött a kisfiának, és mivel épp ott voltunk a fiammal játszani, megkóstolhattuk. A barátnőm istenien készítette, fokhagymával és bundás kenyérrel. Egy időben mindig áthozta a maradékot a Pistikének, amiből én is elcsentem egy-egy falatot.
Azóta már én is gyakran főztem, de a paleo picit megváltoztatta az elkészítési módot. Íme:
Hozzávalók:
1 csomag mirelit spenót (igazából a frissből szeretem, de most nem tudtam beszerezni)
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál disznózsír
1,5 dl kókusztej
2 tojássárga
Elkészítés:
A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, majd rátesszük a mirelit spenótot. Enyhén megsózzuk és fedő alatt egyszer felforraljuk. Közben kikeverjük a tojássárgát a kókusztejjel és a spenótra öntjük. Egyet forralunk rajta, ha kell utána sózzuk és már kész is.
A bundás kenyérhez leszeleteljük a paleo kenyeret, felvert tojásban megforgatjuk és forró kókuszzsírban kisütjük.
A paleo spenót minden várakozásomat felül múlta. Picit kiérezni rajta a kókuszt, de egyáltalán nem ront rajta, sőt! Minden spenót imádónak ajánlom!
Gyermekkoromban engem valahogy elkerült a spenót, vagy nem kaptunk az óvodában, vagy már akkor is ízlett és megettem, de egyáltalán nem emlékszem rá. Arra sem emlékszem, hogy anyukám főzött volna valaha. Az első spenót evő emlékem felnőtt koromból való, a barátnőm főzött a kisfiának, és mivel épp ott voltunk a fiammal játszani, megkóstolhattuk. A barátnőm istenien készítette, fokhagymával és bundás kenyérrel. Egy időben mindig áthozta a maradékot a Pistikének, amiből én is elcsentem egy-egy falatot.
Azóta már én is gyakran főztem, de a paleo picit megváltoztatta az elkészítési módot. Íme:
Hozzávalók:
1 csomag mirelit spenót (igazából a frissből szeretem, de most nem tudtam beszerezni)
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál disznózsír
1,5 dl kókusztej
2 tojássárga
Elkészítés:
A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, majd rátesszük a mirelit spenótot. Enyhén megsózzuk és fedő alatt egyszer felforraljuk. Közben kikeverjük a tojássárgát a kókusztejjel és a spenótra öntjük. Egyet forralunk rajta, ha kell utána sózzuk és már kész is.
A bundás kenyérhez leszeleteljük a paleo kenyeret, felvert tojásban megforgatjuk és forró kókuszzsírban kisütjük.
A paleo spenót minden várakozásomat felül múlta. Picit kiérezni rajta a kókuszt, de egyáltalán nem ront rajta, sőt! Minden spenót imádónak ajánlom!
Ma ki is próbálom!!! Köszi
VálaszTörlésSzívesen!
VálaszTörlés