Keresés ebben a blogban

2013. március 12., kedd

Paleo medvehagyma mártás

Családommal kihasználtuk a hétvégi rövid napsütést és kirándulást tettünk a Mecseken. Nagy sétánk eredményeként kellemes fáradsággal és egy szatyornyi medvehagymával tértünk haza.  
Ez a sokoldalú növény mindenkinek ajánlott, kedvezően hat a gyomorra, bélrendszerre, enyhíti a fejfájást, csökkenti a magas vérnyomást, tisztítja a vesét és a vért.






Hozzávalók:

50 dkg medvehagyma
1 evőkanál zsír
2 evőkanál gesztenyeliszt
2 dl kókusztej

Elkészítése: 

A medvehagyma leveleket megmossuk és salátacentrifugában vagy papírtörlőn leszárítjuk. A zsiradékot felforrósítjuk majd megfonnyasztjuk rajta a medvehagyma leveleket. Rászórjuk a gesztenyelisztet, felöntjük a kókusztejjel majd az egészet összeturmixoljuk. Ezután felforraljuk a mártást, ízlés szerint megsózzuk, ha kell hígíthatjuk egy kis vízzel vagy kókusztejjel.

1 megjegyzés:

  1. A pogi és ez a mártás is nagyon jó ötlet. :) Pont ez a két variáció jutott eszembe, a hétvégi piacozás alatt beszerzett medvehagymám sorsának megkovácsolására. Nem kell agyalgatnom, itt a két kész recept. :)

    VálaszTörlés