Keresés ebben a blogban

2013. május 30., csütörtök

Paleo almás-habos

Egy kedves ismerősöm áradozott nemrégiben nekem erről a finomságról... hamarosan a receptet is megkaptam... és mint mindig, most is azonnal a fejembe vettem, hogy paleosítom.... Íme az eredmény:




Hozzávalók:

6 egész tojás
15 dkg kókuszcukor
6 evőkanál por eritrit
20 dkg gesztenyeliszt
2 ek. kókusztej
15 dkg vajzsír
1 sütőpor
kb. 1 kg alma
1 citrom leve
fahéj


Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük a citromlevet, hogy ne barnuljon meg, (nekem nem volt otthon citromom, de így is finom lett), kicsit állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk és ízlés szerint fahéjjal megszórjuk. Édesíteni nem kell mert a tészta és a hab elég édes lesz.
4 tojást szétválasztunk, a tésztához csak a sárgáját használjuk fel, a fehérjéből lesz a hab a sütemény tetején. A tésztához egy tálba beleütünk 2 egész tojást, a 4 tojássárgát, a szoba hőmérsékletű vajzsírt és a kókuszcukrot. Robotgéppel habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a kókusztejet és a sütőporral elkevert gesztenyelisztet. Ha nagyon sűrű, lehet még kókusztejjel hígítani, de ne legyen túl folyékony mert akkor nem tartja meg az almát. Kikenünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy kisebb méretű tepsit, beleterítjük a tésztát, rásimítjuk a reszelt almát és forró sütőbe toljuk. Kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. Közben keményre verjük a megmaradt 4 tojásfehérjét a por eritrittel. Ha a sütemény megsült a tojáshabot a tetejére kenjük és 2-4 percre visszatoljuk a sütőbe.
Nem túl bonyolult az elkészítése, viszont mutatós és nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése