Keresés ebben a blogban

2013. május 9., csütörtök

Sajtos gomba gombóc paleo módra

Az eredeti gomba gombócot már hosszú évek óta kedveli a családom. Ideje volt, hogy a paleo változatot is kipróbáljam. Ma este amikor elkészültem vele, a férjem megjegyezte, hogy jobb mint egy húsból készült fasírt. :-)



Hozzávalók:

50 dkg gomba (én Szentgyörgy gombából készítettem)
15 dkg kemény sajt reszelve
2 tojás
1 fej hagyma
10 dkg darált mandula
1 csokor petrezselyem
néhány gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál zsír
kókuszzsír a kisütéshez

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és megfuttatjuk a zsíron, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott gombát sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat a reszelt sajtot, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és darált mandulát. Egynemű masszává gyúrjuk, golyókat formálunk belőle és forró kókuszzsírban kisütjük. Tálalhatjuk zöld salátával, de főzelék feltéteként is kiváló.

2 megjegyzés:

  1. Sajnos nekem a sajt nem játszik, de jól hangzik a recept:)

    VálaszTörlés
  2. Kihagyható a sajt, de akkor több tojást tennék bele, mert félnék, hogy szét esnek a gombócok.

    VálaszTörlés