Keresés ebben a blogban

2014. február 24., hétfő

Diós paleo keksz

Paleo korszakom, de lehet, hogy életem legjobb kekszét készítettem el ma este! A kakaós csiga jól sikerült tésztájából kiindulva, ezt-azt picit módosítva, elsőre csak fél adagban... Kár volt óvatoskodnom! Nagyon jól sikerült, állaga és íze hasonlít a "zabfalatokhoz", ha tudjátok mire gondolok. :-) Na abból is fel tudtam anno falni egy egész csomaggal! De most itt a saját egészséges változatom, és végre büntetlenül nassolhatok.



Hozzávalók 1/2 adaghoz

10 dkg kókuszzsír
1 tojás
5 dkg kókuszcukor
5 dkg gesztenyeliszt
5 dkg tápióka keményítő
5 dkg darált mandula
5 dkg gyümölcsliszt
5 dkg darált dió
kevés szódabikarbóna

Elkészítése:

Felolvasztjuk a kókuszzsírt, elkeverjük benne a tojást és a kókuszcukrot, majd hozzáadjuk a liszteket, a szódabikarbónát és az őrleményeket. Összegyúrjuk, majd kb. 10 percre betesszük a hűtőbe. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tésztából kis golyókat formálunk, tenyerünkkel ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése