Keresés ebben a blogban

2014. február 6., csütörtök

Kakaós és fahéjas csiga

Van olyan amikor kipattan az ember fejéből egy gondolat és nem hagyja nyugodni. Így voltam ezzel a minap, az az ötletem támad, hogy kakaós csigát fogok sütni. :-) Pedig sosem volt a kedvencem ez az édesség, inkább túrós bukta párti voltam, paleo előtti korszakomban... 





Hozzávalók:

20 dkg vajzsír
10 dkg kókuszcukor
3 tojás
15 dkg gesztenyeliszt
15 dkg tápióka keményítő
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál kakaó
5 dkg kókuszcukor

Elkészítése:

Beleöntjük egy keverőtálba a kétfajta lisztet a cukrot és a szódabikarbónát, és elmorzsoljuk benne a vajzsírt. A lisztes massza közepébe ütünk 1 egész tojást és a két tojásnak a sárgáját. Sima tésztát gyúrjuk a masszából. A tésztát megfelezzük, két folpack között kb fél centis vékonyságúra nyújtjuk. Felverjük a tojásfehérjét, megkenjük vele a kinyújtott tésztát, az egyiket fahéjas cukorral, a másikat kakaós cukorral szórjuk meg. A folpack segítségével óvatosan felcsavarjuk. A tekercseket 20 percig hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 175 fokon 12-15 percig sütjük. 

5 megjegyzés:

  1. Szia Lívia!
    szeretném megkérdezni, hány darab lesz ebből a mennyiségből?
    Válaszra várva!
    V

    VálaszTörlés
  2. Kedves Vikóc!
    Nekem kb. 30 db, 6 cm átmérőjű csigám lett.
    Üdv. Lívi

    VálaszTörlés
  3. Szia Lívia!
    A gesztilisztet tudom helyettesíteni?Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gigi!
      Próbáld meg mandulával, de csak akkor ha a tápióka keményítőt megtartod. :-)

      Törlés