Keresés ebben a blogban

2012. április 10., kedd

Meggyes gesztenye alagút

Még mindig keresem a tökéletes édesítőt. A steviát az enyhe mellékíze, a xilitet az intenzív biológiai hatása  miatt nem kedveltük meg igazán. Az eritrit kissé hűvös ízét már egészen megszoktuk, de még porrá őrölve is ropog fogunk alatt. Átmeneti megoldásként találtam ki, hogy valamiben feloldom felhasználás előtt.
Ennek jegyében született meg ez a sütemény.





Hozzávalók:

a gesztenye masszához:
2 csomag natur gesztenye
20 dkg ghí
15 dkg porrá őrölt eritrit
3 evőkanál rum
1 dl kókusztej
1 mokkás kanál agar-agar

a piskótához:
4 db tojás
10 dkg porrá őrölt eritrit
8 dkg őrölt mandula
1 mk szódabikarbóna

a meggytöltelékhez:
35-50 dkg magozott fagyasztott meggy
5 dkg eritrit (esetleg picit több, ízlés szerint)
1 mk agar-agar

a bevonathoz:
15 dkg jó minőségű étcsokoládé
2 evőkanál olajessimo

Elkészítés: 

A kókusztejet egy edényben felmelegítjük és feloldjuk benne az eritritet, ezután hozzáadjuk az agar-agart és hűvös helyen kihűtjük.
A fagyasztott meggyet szintén felmelegítjük. hozzáadjuk az eritritet az agar-agart és szintén kihűtjük.
A natur gesztenyét habosra keverjük a ghí-vel a rummal majd hozzákeverjük a kihűlt már majdnem megszilárdult kókusztejet.
A piskótához felverjük a tojásokat a porrá őrölt eritrittel, amikor már kemény a hab, óvatosan belekeverjük a szódabikarbónával elkevert mandulát. Közepes méretű tepsiben, forró sütőben megsütjük.
Egy négyszögletes vagy őzgerinc formát -kinek mi van otthon- kibélelünk folpackkal, beleterítjük a gesztenyét, a közepére mélyedést formálunk amibe a már majdnem kocsonyás meggyet töltjük. Szépen elsimítjuk a tetejét és beborítjuk a méretre vágott piskótával. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap tálcára borítjuk.
A bevonathoz a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadunk 2 evőkanál olajessimot, majd bevonjuk vele a süteményt. A csoki hűtőszekrényben néhány perc alatt megköt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése