Keresés ebben a blogban

2012. március 20., kedd

Mandulás-gesztenyés kenyér

A paleo kenyerek variációja szinte végtelen. Ebben a kenyérben a mandulán kívül a gesztenyeliszt dominál.



Hozzávalók:

6 tojás
20 dkg őrölt mandula
5 dkg gesztenyeliszt
2 evőkanál olíva olaj
1 kk só
1 kk szódabikarbóna


A tojásokat egy tálban felverjük, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát és a liszteket. Ezután sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába öntjük a masszát és forró sütőben megsütjük.

Én nem szoktam külön fűszerezni a kenyereimet, jobban szeretem ha natúr az ízük, hiszen amit ráteszek, vagy hozzá eszem, az éppen elég fűszeres.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése