Keresés ebben a blogban

2012. március 31., szombat

Medvehagymás, ropogós, paleo pogácsa

Végre tavasz van! Zöldülnek a fák, a bokrok, dúsabb a fű, hajnalban koncertet adnak a madárkák. A napsugár kicsalogat a természetbe ahol dúsan nő már egy csodálatos tisztító hatású növény, a medvehagyma. Ilyenkor minden évben nagyobb mennyiséget szoktunk szedni a családommal. És minden évben hetekig, a medvehagyma köré építem az étrendünket. Tegnap este sós nassolni valóra vágytunk.





Hozzávalók:

3 tojás
20 dkg ghí
10 dkg szeletelt mandula
15 dkg őrölt mandula
20 dkg reszelhető sajt
5 dkg szezámliszt
1 kk szódabikarbóna
1 csokor medvehagyma


Elkészítés:
Egy tálban felverjük a tojásokat hozzáadjuk a puha ghít, a szódabikarbónát és a sót, jól elkeverjük. Ezután jönnek a száraz hozzávalók, az őrölt és a szeletelt mandula, a szezámliszt, a reszelt sajt és legvégül az apróra vágott medvehagyma. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszából kis gombócokat formálunk és a szokásos pogácsáknál kissé nagyobb távolságra helyezzük őket a tepsiben mert kissé elterülnek. Picit lelapítjuk a gombócokat és előmelegített forró sütőben szép pirosra sütjük.

Én elsőre csak a fele mennyiségbe tettem medvehagymát, de megvallom az egész családnak jobban ízlett mint a natúr. Pillanatok alatt, szinte még forrón bekapkodtuk. Legközelebb egész biztos nagyobb adagot készítek ebből az egészséges finomságból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése