Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
1 kg zeller
kókuszzsír a zeller sütéséhez
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál disznózsír
6-8 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát karikákra vágjuk és a sertészsíron megpirítjuk. A sertéscombot apró kockákra vágjuk, majd a hagymára tesszük. Jól átpirítjuk, megszórjuk sóval, őrölt borssal és ízlés szerint apróra vágott fokhagymával. Az edényt lefedjük és a húst puhára pároljuk.
Közben megtisztítjuk a zellert, kockára vágjuk és kókuszzsírban piros ropogósra sütjük, épp úgy mintha krumplival készítenénk.
Amikor puha a hús, levesszük a fedőt és hagyjuk a felesleges lét elpárologni. Én nem sütöm le teljesen a zsírjára, mert szeretem amikor egy picit szaftos.
A sült zellerrel és salátával tálaljuk.
Eddig nem nagyon szerettem a zellert, de mióta megkóstoltam így pirítva, azóta odavagyok érte :)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, igazán finom lett ez a paleo brassói :)
Nagyon szívesen! Érdemes új ízekkel és alapanyagokkal kísérletezni.
Törlés