Már írtam, hogy imádom a rakott ételeket. Az évek alatt a családdal is sikerült elfogadtatnom, pedig nekik inkább a magyaros ételek jönnek be igazán. Szinte minden héten elkészítem az aktuális finomságot, most a brokkoli volt a soron.
Hozzávalók:
1 kg friss vagy mirelit brokkoli
60 dkg darálthús
1 fej hagyma
1/2 dl fehérbor
25 dkg reszelt sajt
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál zsír
2 kávéskanál vegantéria (natur étleízesítő, herbáriában kapható)
só, bors ízlés szerint
Elkészítés: A brokkolit megtisztítjuk és megpároljuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és a zsíron picit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és együtt üvegesre pároljuk. Ezután rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a fehérborral. Fél óra alatt puhára pároljuk. Egy közepes tepsit kizsírozunk, belefektetjük a puha brokkolit, ráterítjük a darált húst majd a tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók:
1 kg friss vagy mirelit brokkoli
60 dkg darálthús
1 fej hagyma
1/2 dl fehérbor
25 dkg reszelt sajt
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál zsír
2 kávéskanál vegantéria (natur étleízesítő, herbáriában kapható)
só, bors ízlés szerint
Elkészítés: A brokkolit megtisztítjuk és megpároljuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és a zsíron picit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és együtt üvegesre pároljuk. Ezután rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a fehérborral. Fél óra alatt puhára pároljuk. Egy közepes tepsit kizsírozunk, belefektetjük a puha brokkolit, ráterítjük a darált húst majd a tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése