Keresés ebben a blogban

2012. március 18., vasárnap

Csokis citromos kókuszos muffin

A munkahelyemen gyakran beszélgetünk sütésről-főzésről és ha új receptről hallok, rendszeresen azon kapom magam, hogy a paleosításán gondolkodom. Ez a muffin is így született. Fiatal kis munkatársnőm saját ihletésű receptje, aminek az eredetiét volt szerencsém már megkóstolni. Viszonzásul én a paleo változattal kínáltam meg, és örömmel hallottam tőle, hogy az ízhatás szinte olyan mint az eredeti.
Akkor hát sikerült!



Hozzávalók 12 db-hoz:

4 tojás
12 dkg kókuszliszt
12 dkg mandulaliszt
20 dkg por eritrit
1 dl kókusztej
1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
12 dkg vajzsír
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg 80% kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés: 
A tojásokat egy keverőedénybe ütjük, hozzáadjuk a por eritritet, a felolvasztott vajzsírt és együtt habosra keverjük. Ezután beleöntjük a kókusztejet és a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, a kétféle liszt keverékét a szódabikarbónát, végül az apróra tört csokidarabkákat.
A muffin sütőt kikenjük vajzsírral vagy kibéleljük papírkosárral és kanállal beletesszük a süti masszát.
Forró sütőben megsütjük.

7 megjegyzés:

  1. Most találtam az oldaladra, és szuper jó receptjeid vannak! :) köszi előre is. Ennek most neki is állok megsütni... zsuzsi

    VálaszTörlés
  2. Remélem Neked is annyira fog ízleni mint nekem! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szupernek tűnik, szívesen kipróbálnám. Mennyire forró sütőben és kb. mennyi ideig kell sütni?

    VálaszTörlés
  4. Nekem gázsütőm van, nem tudom szabályozni a hőmérsékletet. Maximumon szoktam sütni, kb. 25 percig. Azért érdemes közben ránézni, nehogy megégjen a teteje.

    VálaszTörlés
  5. Köszi! Közben elkezdtem, már sül... (180°C-ra raktam, meglátjuk) Viszont lenne még egy kérdésem: a masszának tényleg amolyan "marcipánosnak" kell lennie, vagy valamit nagyon eltoltam? Mert a lisztek egy pillanat alatt felszívták a nedves cuccot, még tennem is kellett hozzá, hogy ne morzsálódjon.

    VálaszTörlés
  6. A kérdésed óta már biztosan tudod a választ. :-)Az én masszám is elég sűrű lett, de azért megemelkedett sütés közben. Remélem a tiéd is jól sikerült!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azóta már tudom... :) Ízre finom, de kissé "fojtós", úgyhogy valamit még módosítanom kell rajta. Ja, és sütés közben ugyan valóban megemelkedett egy picit, de nem maradt úgy. Még kísérletezek kicsit, ez volt az első alkalom, hogy "lisztes" muffint sütöttem. Mindenesetre köszi a receptet!

      Törlés